a
" alt="b">
" alt="b">

KENE YİNE CAN ALDI

 

 

Priştine Üniversite Hastanesi (QKUK ) Klinikleri Merkezi Bulaşıcı Hastalıklar Bölümü tarafından yapılan açıklamada, kene ısırması sonucu 33   yaşındaki Lendita Ayvazi’nin öldüğü bildirildi. Malişevo kentin yakınlarındaki Pagaruşa köyünden olan Lendita Ayvazi , bir hafta önce kene ısırması sonucunda Priştine Buluşıcı Hastalıklar kliniğine getirilmişti. Ne yazık ki doktorların tüm çabalarına karşın Lendita Ayvazi kurtarılmadı . Böylece kene Kosovada 10- uncu canı da aldı .

Kosovada, kene ısırması sonucu KKKA hastalığından daha önce hayatını 9 kişi kaybetmişti. Priştine Üniverstesi Hastanesi  Bulaşıcı Hastalıklar Bölümü Sorumlusu Dr. Sali Ahmeti, klinikte kene ısırması sonucu KKKA hastalığına yakalanan  150 –nin  üzerinde hasta bulunduğunu, bu hastaların 3 –ünün  durumunun ağır olduğunu belirtti.

Dr. Ahmeti, yazın başlamasından bu yana  kene vakalarının Kosova’da ciddi boyutlara ulaştığını ve 2500 bin kişi kene ısırmasına maruz kaldığını bildirirken,  Avrupa’da bir rekoru oluşturduğunu ileri sürdü .Dr Ahmeti ,  Kosova’ya yardımın yapılması öteden beri istendiği halde , yardımın yapılmamasının üzüntü verici olduğunu söyledi. Dr . Ahmeti , bunun için başta Sağlık Bakanı Ferdi Agani’yi ve Hükümet düzeyinden kurulan kene ile mücadele komitesini suçladı .

Dr Sali Ahmeti , kene ısırma sonucunda Avrupanın ortasında bulunan Kosovada 1o kişinin ölmesi  düşündürüncü olduğunu ve bu nedenle üzüntü içinde olduğunu söylerken ‘’ yaz sonunda kene vakalarından kurtulacağımız için  mutluyum ‘’dedi.

Bu arada Kosova basını bu  ölümler için Kosova Sağlık Bakanlığını kınamakta ./T.Kasap/

 

 

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Sıradaki haber:

21 AĞUSTOS 2013 ÇARŞAMBA GÜNDEMİ

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............