a
b

b

b
b

İSMET BÖLÜKEMİN’İN “VIÇITIRIN KÜLTÜREL MİRAS ESERLERİ” KİTABI ÇIKTI

b

Yüksek eğitimini İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi’nde tamamlayan, ardından da Beşiktaş Heykel Resim Müzesi’nde restorasyon üzerine yüksek lisans yapan ve 26 yıllık profesyonel rehberlik yapan İsmet Bölükemin’in “Vıçıtırın Kültürel Miras Eserleri” kitabı çıktı.

“Amacım, Vıçıtırın’ın tarihi eserlerini tanıtmak” diyen İsmet Bölükemin’in  “Vıçıtırın Kültürel Miras Eserleri” kitabının tanıtımı Vıçıtırın’daki tarihi kalede yapıldı.

Vıçıtırın, Priştine ve birçok şehirden yazar, tarihçi, eğitimci, sanat sever ile belediye yetkililerinin katıldığı tanıtım gecesinin açılışını kitabın yazarı İsmet Bölükemin yaptı.

Bölükemin, kitabı yazmak için beş yıl boyunca araştırma yaptığını, bu süreçte İstanbul’daki Osmanlı arşivlerini, Belgrad arşivlerini, Dubrovnik arşivlerini ve Londra arşivlerini incelediğini söyledi. Kitapta, Vıçıtırı’ndaki tarihi eserlerin geçmişini ve bugünün anlatan Bölükemin, şehrin farklı kişiler tarafından da tanınmasının önemine vurgu yaptı.

Vıçıtırın Belediyesi Kültür, Gençlik ve Spor Müdürü Fatmire Cecelia gecede yaptığı konuşmada, İsmet Bölükemin’in yaptığı çalışmalar sonucu Vıçıtırın şehriyle ilgili bir kitabın yayınlanmasından dolayı memnuniyet duyduğunu ifade etti. Cecelia, kitabın basım sürecinde Vıçıtırın Belediyesi’nin de destek sunduğunu ve bu desteğin gelecekte daha güçlü şekilde süreceğini ifade etti.

Kitap tanıtım gecesine katılan Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Mehmet Ülker de yaptığı konuşmasında, “bir taraftan Türkiye’deki devlet arşivlerinde bir taraftan buradaki ve dünyadaki kaynaklardan yararlanılarak ortaya çıkan bu tür çalışmaların önemli olduğunu düşünüyorum” dedi.

Gecede kitapla ilgili yazar Enver Baki ve Gazeteci-Tarihçi İbrahim Arslan da birer konuşma yaptılar.

İsmet Bölükemin’in “Vıçıtırın Kültürel Miras Eserleri” kitabı Türkçe ve Arnavutça olarak iki dilde basıldı./kosovaport/

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

KUZEY MAKEDONYA BAŞBAKANINDAN TEPKİ ÇEKEN AÇIKLAMA

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomholiganbet girişOnwinholiganbetonwinonwin girişbets10 girişjojobet