a
b

b

b
b

UZAKTAN EĞİTİM DÖNEMİNDE RAPORLAMA BİÇİMİNE İLİŞKİN TALİMATLAR YAYINLANDI

b

Koronavirüs önlemleri kapsamında uzaktan eğitimin devam etmesiyle birlikte, öğretmenlerin not değerlendirmeleri ile yapılan derslerin raporlanması da farklı olacak. Bu kapsamda, Eğitim Bakan Yardımcısı Enis Kervan’ın girişimiyle, uzaktan eğitim döneminde raporlama biçimine ilişkin talimatlar Türkçe de yayınladı. Öğretmenlerin, rapor hazırlama sürecini kolaylaştıracak talimatname de şu bilgilere yer verildi:

“Uzaktan eğitim sırasında derslerin / öğrenme faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi için özet rapor, 23 Mart’tan itibaren 1-9 sınıflar için düzenlenen ve kolaylaştırılan sanal öğrenme yoluyla gerçekleştirilen dersler / etkinlikleri içeren, öğretmenlerin çalışmalarını ve delillerini sunar. Ayrıca  10-12. sınıflar için , uzaktan öğrenmenin resmen başladığı 30 Mart 2020 tarihinden öğretim yılının sonuna kadar devam eder.

Öğretmenlerin evlerinden sanal öğrenmeyi organize ettikleri ve uzaktan öğrenme göz önüne alındığında, görülen dersler / etkinlikler, öğretmenin kişisel günlüğünde tutulduğu için, sınıf defterine okuldaki fiziki öğretim sırasında derslerin günlüğe kaydedildiği şekli ile kaydedilmeyecek, sadece haftalık bölümlerle  ve ayrı bir özet raporla belgelenecektir.

Her okul öncesi eğitimci, sınıf öğretmeni / ders öğretmeni, kendi organizasyonu ve kolaylaştırması kapsamında uzaktan eğitim sırasında öğretim saatlerinin / öğretim faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi için özel bir rapor hazırlamakla yükümlüdür. Rapor elektronik ortamda doldurulmalı, ilgili öğretmen tarafından yazdırılmalı ve imzalanmalıdır. Okul düzeyinde belirlenen yetkili tarafından inceledikten sonra, rapor okul müdürü tarafından mühürlenir.

Okul müdürü tarafından mühürlenen rapor iki nüsha halinde hazırlanır. Orijinali, sınıf öğretmeni tarafından , Hükümetin ve EBTİB’in uzaktan öğrenme kararına atıfta bulunan bir referans-notu ve raporun deftere yerleştirilen tarihi ile, sınıf defterine dahil edilir. Bir sınıf için, ders sayısına göre çeşitli raporlar hazırlandığı göz önüne alındığında, sınıf öğretmeni ders saatlerini işaretlemek üzere  sınıf defteri sayfalarına, ilgili tüm raporları yerleştirmeye özen gösterir.

Rapor ve raporlar diğer kopyaları, sınıflara göre, sınıf defterinin bir parçası olmayan deliller ve diğer kanıtlarla birlikte ayrı bir dosyaya yerleştirilir ve  hep birlikte net bir referansla okul arşivinde saklanır. Referans, uzaktan eğitim için bir belirteç, bir tanesi ilgili sınıf ve paralelini, biri ders için ve öğretmenin isminin baş harflerini içerir.

Uzaktan eğitim sırasında derslerin / öğrenme faaliyetlerinin uygulanması için, özet raporların dökümantasyon şeklini birleştirmek için, EBTİB, bu belgede yer alan raporlama formatının kullanımına rehberlik eder.”

Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan talimatnameye aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

https://masht.rks-gov.net/e-mesimi?fbclid=IwAR0NkBrf1xWKDBVn7yCkfnA440JqALQ4odpc9UOmTrmNIY94Q3aYuxtzSRk

 

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

13 YENİ VAKA TESPİT EDİLDİ, 2 KİŞİ İYİLEŞTİ

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomholiganbet girişOnwinholiganbetonwinonwin girişbets10 girişjojobet