a
" alt="b">
" alt="b">

KOSOVALI GENÇLERE MESLEKİ EĞİTİM

Yalova Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (YÜSEM), Kosova’daki işsiz gençlere mesleki eğitim vermeye devam ediyor..

Yalova’ya gelen Kosovalı öğrencilerin Yalova’da 3 ay boyunca mesleki eğitim alacaklarını ifade eden YÜSEM Müdürü Prof. Dr. Adak, Kosova’da önemli ölçüde işsizlik olduğuna dikkati çekti. Kosova Cumhuriyeti ile ilgili programlarının 2 yıldır devam ettiğini ifade eden Adak, “Kosova’daki işsiz gençleri buraya getiriyoruz. Yalova belediyesi, çıraklık eğitim merkezi ve YTSO ile birlikte bir koordinasyona giriyoruz. Bu gençleri 2-3 aylık bir eğitime tabi tutuyoruz. Bu eğitim sonrasında oto elektrik, kuaförlük, berberlik, bilgisayar uzmanlığı gibi meslekleri gençlere öğretiyoruz. Eğitim sonunda sertifika veriyoruz. Memleketlerine gittiklerinde kendilerine iş yeri açıyorlar ya da bir yerde çalışıyorlar” diye konuştu.

‘İhtiyaç duyulan mesleklerin eğitimleri veriliyor’..

Müdür Adak, “3 ayda bir Kosova’dan buraya 10 ile 20 kişi arasında kursiyerler geliyor. Bu kursiyerlere ağırlıklı olarak kendilerinin talep ettiği ve Kosova’da ihtiyaç duyulan mesleklerin eğitimleri veriliyor. Kosova’nın ticaret ve esnaf odası bu kursiyerlerin seçimini yapıyor” dedi.

‘Kosova’da sağlık taraması yaptık’..

Önümüzdeki hafta Kosova’ya gidip son programı değerlendireceklerini belirten Müdür Adak, “Yalova’daki kadın kolları ile Kosova’daki kadınları bir araya getirip el işleri ile ilgili meslek edinilmesi ile ilgili bir adım atacağız. Bunun yanı sıra 6 ay önce Kosova’ya gittiğimizde sağlık yönünden çok açık olduğunu gördük. Yalova Üniversitesi ve Sürekli Eğitim Merkezimiz buradaki işlere el atmaya başladı. Üniversitemizden 2 tıp profesörü burada inceleme yaptı. 120 civarında hasta taraması yaptık. Burada acil olarak stend takılması icap eden ve MR çekilmesi gereken 3 hasta vardı. Bu hastaları kısmet olursa üniversite olarak bu hafta içinde İstanbul Mehmet Akif Ersoy Kalp ve Damar Cerrahisi’ne yatıracağız. Gereken her türlü bakım ve tedavilerini yaptıracağız” diye konuştu./farkyalovada.com/

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

İŞKENCE SONUCU ÖLEN ARNAVUTLUK VATANDAŞININ SON ANLARI KAMERADA (VİDEOLU)

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............