a
b

b

b
b

BALKAN OKUTMANLARI BULUŞMALARININ İLKİ PODGORİTSA YEE’DE DÜZENLENDİ

b

Priştine, Prizren, İpek, Podgoritsa Yunus Emre Enstitüsü (YEE) yönetici ve okutmanlarının katılımıyla düzenlenen “Balkan Okutmanları Buluşmaları”nın ilki 13-14 Nisan tarihleri arasında Podgoritsa YEE’de düzenlendi.

Ev sahibi olarak toplantının açılış konuşmalarını yapan Podgoritsa Yunus Emre Enstitüsü Müdür Vekili Can Güray, “Balkan Okutmanları Buluşmalarının Podgoritsa’yla başlaması bizim için bir şereftir. Böyle isabetli bir etkinliğin hepimize faydalı olacağına inanıyorum” dedi.

Priştine Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Dr. Mehmet Ülker de “Podgoritsa Yunus Emre Enstitüsünün duyduğu memnuniyet ziyadesiyle bizi de mutlu etmiştir. İnşallah bu deneyim paylaşımı diğer Balkan ülkeleriyle de devam eder” şeklinde konuştu.

Toplantının devamında Priştine, Prizren, İpek ve Podgorica Yunus Emre Enstitüleri okutmanları yapmış oldukları sunumlar ile Türkçenin yabancı dil olarak öğretimi ve sahada karşılaşılan güçlüklerin değerlendirilmesinin yanı sıra ilgili ülkelerde düzenlenen kültür sanat etkinlikleriyle ilgili birikim ve deneyimlerini paylaştılar. Okutmanlardan elde edilen bilgiye göre Kosova ve Karadağ’da her geçen gün Türkçenin etki alanının genişletildiği, iki ülkede de farklı kesimlerle değişik platformlarda Türkçe öğretimi gerçekleştirildiği ve süreç içinde yaşanan sorunların giderilmesi için çalışmalar yapıldığı anlaşılmıştır.

Etkinliğin devamında katılımcılar Podgoritsa Yunus Emre Enstitüsünü gezerek, Kültür Merkezinde yürütülen çalışmaları yerinde izlediler. Buluşma, Tuzi kasabasındaki Türk şehitliği ve Karadağ’daki tarihi-kültürel mekânların ziyaret edilmesiyle devam etti. Faaliyet, İşkodra Yunus Emre Enstitüsüne gerçekleştirilen ziyaretle son buldu. İşkodra YEE ziyareti kapsamında da okutmanlar Türkçe öğretimi, ihtiyaç analizi gibi hususlarda genel bir değerlendirme imkânı buldular.

Balkan Okutmanları Buluşmalarının ilki, okutmanların deneyimlerini paylaşması ve geliştirmesi açısından başarılı ve verimli bir şekilde gerçekleşirken, katılımcılar buluşmaların devamının önemli ve faydalı olacağına dair inancını dile getirdiler.

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ BAŞLADI

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomholiganbet girişOnwinholiganbetonwinonwin girişbets10 giriş