a
b

b

b
b

BATI BALKANLARDA BÖLGESEL KALKINMANIN ZORLUKLARI VE PERSPEKTİFLERİ TARTIŞILDI

b

Kosova Bölgesel Kalkınma Bakanlığı tarafından düzenlenen Ulusalararası Kalkınma Konferansı sona erdi.

Başkent Priştine’de 24-25 Mart tarihilerinde, Bölgesel kalkınmanın zorlukları ve perspektifleri temasıyla düzenlenen konferansta, bölgesel kalkınma alanında işbirliği, dengeli sosyo-ekonomik politikaların geliştirilmesi, bölgesel kalkınma alanındaki uygulama ve programlarla ilgili deneyimlerin paylaşılması tartışıldı.

Konferansın ilk günü, Kosova Cumhuriyeti, Bulgaristan Cumhuriyeti, Kuzey Makedonya, Federal Almanya Cumhuriyeti, SWG Örgütü, Türkiye Cumhuriyeti’nden katılımcılar, farklı panellerde bölgesel kalkınma programları hakkında bilgi verdiler.

Konferansın ikinci gününde ise dengeli bölgesel kalkınma üzerine paneller düzenlendi.

İki günlük konferans Bölgesel Kalkınma Bakanı Fikrim Damka’nın kapanış konuşması ile sona erdi.

Bakan Damka kapanış konuşmasında, “Dün ve bugün, bölgesel kalkınma alanında gelecekteki işbirliğini, dengeli sosyo-ekonomik politikaların geliştirilmesini, bölgesel kalkınma alanındaki uygulama ve programlarla ilgili deneyim alışverişini tartışma fırsatı bulduk. İşbirliği her zaman yeni fikirlerin ve girişimlerin önünü açar ve bu konferansın ülkelerimizin işbirliği anlaşmaları, ortak proje fikirleri ve deneyim alışverişi başlatacağına inanıyorum. Katılımcı ülkelerdeki meslektaşlarımla birlikte bölgesel kalkınmayı ilerletmek için bu girişimi sürdüreceğimizi umuyorum” ifadelerine yer verdi.

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

KOSOVA’YA SIĞINAN SON AFGAN MÜLTECİLER DE ÜLKEDEN AYRILDI

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomholiganbet girişOnwinholiganbetonwinonwin girişbets10 girişjojobet