Niğde Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Adnan Görür 8-13 Kasım 2013 tarihlerinde yaptığı Kosova ziyaretinde yeni kurulan Mitroviça ve Gilan üniversiteleri ile ikili işbirliği anlaşması imzaladı. Kosova üniversiteleri ile işbirliğine büyük önem verdiklerini söyleyen Görür, bu üniversitelere başta öğrenci ve öğretim üyesi değişimi olmak üzere bir çok alanda üniversitesinin imkanları ölçüsünde destek sözü verdi. Görür, Kosova ve Türkiye’nin kardeş iki ülke olduğunu, derin tarihi ve kültürel bağların bulunduğunu belirterek Kosova’yı yönetecek yeni neslin yetiştirilmesinde ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarını ifade etti.
Görür, Kosova ziyaretinin son gününü daha önce İkili İşbirliği ve Mevlana Anlaşmasını imzaladığı Priştine Üniversitesine ayırdı. Önce Filoloji Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünü ziyaret etti. Burada öğrencilerle bir araya gelen Görür, kendi üniversitesi hakkında bilgiler verdi. Toplantıda bulunanları Niğde’ye davet eden Rektör, bilhassa Mevlana Projesi kapsamında öğrencilere kapılarının sonuna kadar açık olduğunu belirtti. Ardından Bölüm başkanlığına geçildi. Görür, burada Türk Dili ve Edebiyatı Bölümüne bir adet yüksek özellikli dizüstü bilgisayar hediye etti.
Daha sonra Priştine üniversitesi rektörünün daveti üzerine Rektörlük makamına geçildi. Priştine Üniversitesi ile daha önce Mevlana Antlaşmasını imzaladıklarını belirten Görür, bu yıl ilk kez bu projeyi aktif hale getirerek öğrenci ve öğretim üyesi değişimini gerçekleştirmek istediklerini belirtti. Priştine Üniversitesi Rektörü Sayın Prof.Dr. İbrahim Gaşi, ortak bir sempozyum yapmayı teklif etti. Bu çerçevede gelecek yıl “yenilenebilir enerji” alanında bir sempozyum yapılması karara bağlandı. Ayrıca bu sempozyumun geleneksel hale getirilmesi ve Balkanlarda bu alanda iyi diğer üniversitelerle işbirliği yapılması önerildi.
Son olarak heyetin içinde bulunan Filoloji fakültesi Türk dili ve edebiyatı Bölümü Başkanı Prof.Dr. İrfan Morina söz aldı. Türkoloji’nin sıkıntılarını dile getirerek bilhassa mekan darlığından bahsetti. Gaşi, Filoloji fakültesinin ikinci katında bulunan bir terası Türkoloji’nin kullanımına verebileceklerini belirti. Heyet, teşekkür ve iyi dileklerini sunarak ziyaretten ayrıldı.
14 KASIM 2013 PERŞEMBE GÜNDEMİ
İSTANBUL’DA 6,2 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM
SANTORİNİ’DE GERGİN BEKLEYİŞ: “ADA SULARA GÖMÜLEBİLİR”
DÜNYA ÇOCUKLARI ANKARA’DA
ARNAVUTLUK’TA 14. ULUSLARARASI CAZ FESTİVALİ BAŞLADI