a
b

b

b
b

NİĞDE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ TÜRKOLOJİ BÖLÜMÜNÜ ZİYARET ETTİ

b

tr

Niğde Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Adnan Görür 8-13 Kasım 2013 tarihlerinde yaptığı Kosova ziyaretinde yeni kurulan Mitroviça ve Gilan üniversiteleri ile ikili işbirliği anlaşması imzaladı. Kosova üniversiteleri ile işbirliğine büyük önem verdiklerini söyleyen Görür, bu üniversitelere başta öğrenci ve öğretim üyesi değişimi olmak üzere bir çok alanda üniversitesinin imkanları ölçüsünde destek sözü verdi. Görür, Kosova ve Türkiye’nin kardeş iki ülke olduğunu, derin tarihi ve kültürel bağların bulunduğunu belirterek Kosova’yı yönetecek yeni neslin yetiştirilmesinde ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarını ifade etti.

Görür, Kosova ziyaretinin son gününü daha önce İkili İşbirliği ve Mevlana Anlaşmasını imzaladığı  Priştine Üniversitesine ayırdı. Önce Filoloji Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünü ziyaret etti. Burada öğrencilerle bir araya gelen Görür, kendi üniversitesi hakkında bilgiler verdi. Toplantıda bulunanları Niğde’ye davet eden Rektör, bilhassa Mevlana Projesi kapsamında öğrencilere kapılarının sonuna kadar açık olduğunu belirtti. Ardından Bölüm başkanlığına geçildi. Görür, burada Türk Dili ve Edebiyatı Bölümüne bir adet yüksek özellikli dizüstü bilgisayar hediye etti.

Daha sonra Priştine üniversitesi rektörünün daveti üzerine Rektörlük makamına geçildi. Priştine Üniversitesi ile daha önce Mevlana Antlaşmasını imzaladıklarını belirten Görür, bu yıl ilk kez bu projeyi aktif hale getirerek öğrenci ve öğretim üyesi değişimini gerçekleştirmek istediklerini belirtti. Priştine Üniversitesi Rektörü Sayın Prof.Dr. İbrahim Gaşi, ortak bir sempozyum yapmayı teklif etti. Bu çerçevede gelecek yıl “yenilenebilir enerji” alanında bir sempozyum yapılması karara bağlandı. Ayrıca bu sempozyumun geleneksel hale getirilmesi ve Balkanlarda bu alanda iyi diğer üniversitelerle işbirliği yapılması önerildi.

Son olarak heyetin içinde bulunan Filoloji fakültesi Türk dili ve edebiyatı Bölümü Başkanı Prof.Dr. İrfan Morina söz aldı. Türkoloji’nin sıkıntılarını dile getirerek bilhassa mekan darlığından bahsetti. Gaşi, Filoloji fakültesinin ikinci katında bulunan bir terası Türkoloji’nin kullanımına verebileceklerini belirti. Heyet, teşekkür ve iyi dileklerini sunarak ziyaretten ayrıldı.

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

14 KASIM 2013 PERŞEMBE GÜNDEMİ

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomholiganbet girişOnwinholiganbetonwinonwin girişbets10 girişjojobet