a
b

b

b
b

OSMANİ’NİN AUSCHWİTZ ANMA TÖRENİNDE VERDİĞİ MESAJ

b

Polonya’daki Auschwitz-Birkenau toplama ve imha kampının kurtuluşunun 80. yıl dönümünü anma töreninde Holokost’tan kurtulanların mesajı, “Geçmişimiz, çocuklarımızın geleceği olmasın” oldu. Törene  Kosova Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani de katıldı. Cumhurbaşkanının  bu anma etkinliğine ilk kez katılması, Kosova’nın barışa ve uluslararası dayanışmaya olan bağlılığını ortaya koyuyor.

Törenin başlangıcında Cumhurbaşkanı Osmani, Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda tarafından karşılandı. Davet için teşekkürlerini sunan Başkan, işlenen suçlara ilişkin tarihi hafızanın önemine vurgu yaptı.

Cumhurbaşkanı Osmani, bu günün anısına diğer liderlerle yaptığı görüşmelerde, geçmişteki dehşetlerin tekrarlanmaması ve barış, eşitlik ve insanlık gibi evrensel değerlerin yüceltilmesi için tarihi hafızanın önemine vurgu yaptı.

Miloseviç rejiminin elinde savaş ve soykırım yaşayan Kosova’nın korkunç bir deneyim yaşadığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Osmani, bu deneyimin Kosova’yı nefret ve ayrımcılığa karşı mücadelede güçlü bir ses haline getirdiğini vurguladı.

“Uluslararası Holokost Anma Günü, bize her türlü nefrete karşı birlikte durmamız ve geçmişteki dehşetlerin bir daha asla tekrarlanmamasını sağlamamız gerektiğini hatırlatıyor.” Ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Osmani, Miloşeviç rejiminin işlediği savaş ve soykırım dehşetlerini yaşamış olan Kosova’nın, nefretle mücadelenin ve daha insani ve adil bir geleceğe olan bağlılığın önemini en iyi anlayan ülke olduğunu söyledi.

Arnavutların Holokost sırasında gösterdikleri olağanüstü katkıyı vurgulayan Cumhurbaşkanı, Arnavut inancının değerleri temelinde Yahudilere kapılarını ve gönüllerini açtıklarını, bunun hümanizm ve dayanışmanın gücünün kanıtı olmaya devam ettiğini hatırlattı.

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

İTALYA, ARNAVUTLUK’A DÜZENSİZ GÖÇMEN TAŞIMAYA YENİDEN BAŞLADI

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomholiganbet girişOnwinholiganbetonwinonwin girişbets10 girişjojobet