a
b

b

b
b

SANAT, DEPREMZEDELERE UMUT OLACAK

b

Türkiye Kahraman Maraş merkezli 6 Şubat depremlerinin yaralarını sarılmaya devam ederken bir dayanışma kampanyası da Kosova’da faaliyet gösteren Yunus Emre Enstitüsü tarafından gerçekleştirildi.

Yunus Emre Enstitüsü Türk Kültür Merkezi tarafından Kosova Türkiye Ticaret Odası işbirliğinde başlatılan “Umut için Sanat” bağış kampanyasının kapanış programı bu akşam başkent Priştine’de gerçekleştirildi.

Kosova’nın önde gelen 33 resim sanatçısının farklı tekniklerle çalıştığı 40 eserin sergilendiği bağış gecesine, başta Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani, Bölgesel Kalkınma Bakanı Fikrim Damka, KDTP Milletvekilleri ve Türkiye’nin Kosova Büyükelçisi Sabri Tunç Angılı olmak üzere, belediye başkanları, Kosova ile Türkiye kurum ve kuruluş temsilcileri, iş insanları, deprem bölgesinde arama-kurtarma çalışmalarına katılan FSK mensupları ve kampanyaya eserleriyle katkı sunan ressamlar katıldı.

Kampanyaya ilişkin konuştuğumuz Yunus Emre Enstitüsü Kosova Koordinatörü Ramazan Yılmaz, “Kosova’nın dört bir yanında, depremzedelere yardım etmek ve onların acılarına bir nebze olsun merhem olmak isteyen çok sayıda Kosovalı sanatçının olduğunu biliyorduk dolayısıyla bu kampanyayı başlatma kararı aldık. Sanatçılarımız bu eserleri ortaya koymak için içtenlikle çalıştılar. 40 kadar eserimiz mevcut.  Bizler sanatçılarımızla iş dünyamızı biraraya getirelim ve iş insanları tarafından satın alınacak bu eserlerle deprem bölgesine bir bağış yapmak istedik. Başarılı bir çalışma oldu. Bu akşam da kampanyamızın finalindeyiz. Bu gece ile sevincimzi de hüznümüzü de paylaştığımızı görüyoruz. Bunu da yaşatmaya ve yaşamaya devam edeceğiz” dedi.

Gecede bir konuşma yapan Türkiye’nin Kosova Büyükelçisi Sabri Tunç Angılı, “Bizim bugün biraraya gelmemize acı bir olay, Türkiye’deki deprem felaketi neden oldu. Ama bu acı olay aynı zamanda Kosova ile dostluğumuzun, kardeşliğimizin ne kadar derin olduğunu da hepimize bir kez daha gösterdi. Umut için Sanat etkinliğine katılan Kosovalı sanatçılar, bu eserleri satın alarak depremzedelere bağışta bulunan hayırseverler, umudun paylaşarak çoğaldığının birer canlı örneğidir. Yaşadığımız bu büyük deprem felaketinde sadece Türk milletinin kenetlendiğini görmedik, aynı zamanda dünyanın dörtbir yanındaki milletlerin de Türkiye’ye yardım için seferber olduğunu gördük. Umut için Sanat diyerek Kosova ile aramızdaki gönül köprülerine bir yenisini daha ekledik” ifadelerine yer verdi.

Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani de, “Kosova halkının insanlara kol kanat gelmek gibi bir geleneği vardır. Bu geleneği Türkiye’nin başına gelen deprem felaketi sonrasında da gösterdik. Umut için Sanat ismin taşıyan bu bağış kampanyası ile Türkiye’deki depremzede dostlarımıza az da olsa destek olmaya çalışacağız. Bu destek, bizler için küçük ama onlar için büyük anlamlar ifade etmektedir. Kosova Güvenlik Gücü FSK arama kurtarma ekipleri ile Kosova Arama Kurtarma Derneği’nin ekipleri deprem bölgesinde hayat kurtararak ülkemizin gururu oldular. Maalesef kaybedilen hayatları geri getiremeyiz, ama ülkelerimiz arasında daha da güçlenen bağlar ile acılarımızı biraz olsun hafifletebiliriz. Bu akşam bir kez daha Türk halkına yalnız olmadıkları mesajını vermek istiyoruz. Kosova’nın her vatandaşı acınızı paylaşmaktadır ve bu acıyı dindirmek için elimizden geleni yapacağız. Türkiye, en karanlık günlerimizde çok sayıda Kosovalı sığınmacıya kapılarını açtı. Türkiye, Kosova’nın her zaman yanında oldu. Bizler her daim Türkiye’ye minnettar olacağız ve şimdi bize yapılan iyiliklere, depremzedelere yardım eli uzatarak karşılık verme zamanı geldi.” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Osmani konuşmasını Türkçe olarak, “Türkiye yalnız değil, Kosova her zaman sizinle olacak. Kardeşliğimiz, birlik ve beraberliğimizin daim olması dileğiyle” sözleriyle tamamladı.

Gecede, açılış fiyatı 1000 (bin) Euro olarak belirlenen eserlerden toplanan hasılat Türkiye Cumhuriyeti Priştine Büyükelçiliği aracılığıyla açılan hesaplar üzerinden AFAD veya Türk Kızılayına bağışlanacak.

/kosovaport/

 

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

AB, SIRBİSTAN VE KOSOVA NORMALLEŞME İÇİN ORTAK DENETLEME MEKANİZMASI KURDU

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomholiganbet girişOnwinholiganbetonwinonwin girişbets10 girişjojobet