a
b

b

b
b

SARAYBOSNA’DA “3. ULUSLARARASI FİAT FİÇO FESTİVALİ” DÜZENLENDİ

b

Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna’da “3. Uluslararası Fiat Fiço Festivali” düzenlendi.

“Fiço sevilir, diğerleri sürülür” sloganıyla düzenlenen festival kapsamında, İtalya’da üretilen Fiat 600 ve ondan örnek alınarak eski Yugoslavya’da üretilen Zastava 750 model mini sınıf otomobiller, tarihi Başçarşı’ya getirildi.

Şehrin merkezinde renkli görüntüler oluşturan otomobiller, Saraybosnalıların yanı sıra turistlerden büyük ilgi gördü.

Festivalin organizatörü Fiço Klub Derneğinden Fadil Cerimagic, yaptığı açıklamada, Başçarşı’yı ziyaret edenlerin, Bosna Hersek’in yanı sıra bölge ülkelerinden gelen 78 modeli inceleme fırsatı bulacağını ifade etti.

Festivalin, siyaset ve ekonomiden soyutlanarak gerçekleştirildiğini anlatan Cerimagic, “Burada samimi bir ortam oluşuyor. Konuştuğumuz tek konu Fiço oluyor. Birbirimize otomobillerimizin eksik parçaları ve özelliklerinden bahsediyoruz.” diye konuştu.

Bölge ülkelerinde yaşayan insanların favorileri arasında yer alan Fiço’nun, 1955 yılında Sırbistan’ın Kragujevac şehrinde üretilmeye başlandığını dile getiren Cerimagic, “Fiço, herkesin bütçesine uygun bir otomobildi. İnsanların hem şehir içi ulaşımda hem de tatile gitmek için kullandıkları bir araçtı.” dedi.

Festivale, doğumundan 30 yıl önce üretilen 1968 model Fiço ile katılan Adis Hasanovic de baba yadigarı otomobili daha önce dedesinin de kullandığını söyledi.

Organizasyona Sırbistan’ın 400 kilometre uzaklıktaki Uzice şehrinden gelen Panto ve Darko Neskovic kardeşler ise 1981 model otomobillerinin yıllara meydan okuduğunu ifade etti.

Darko Neskovic, beklenmedik bir anda dünyaya geldiğine işaret ederek, “Ailemin ikinci çocuğuyum. Annem bana hamileyken erken doğum ihtimalini hiç düşünmemiş. Doğum Fiço’da başlamış. Yani az daha Fiço’da doğuyormuşum. Bu otomobile olan derin duygularımın nedeni de budur belki.” dedi.

İtalyan otomobil üreticisi Fiat, 1955 yılında ürettiği Fiat 600’ü, ilk kez Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıtmıştı. Eski Yugoslavya da bu modelden esinlenerek aynı yıl Sırbistan’ın Kragujevac şehrinde başladığı Zastava 750 üretimini 1985 yılına kadar sürdürmüştü./AA/

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

TÜRK ÖĞRENCİLERDEN KARADAĞ’DA SAĞLIK TARAMASI

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomholiganbet girişOnwinholiganbetonwinonwin girişbets10 girişjojobet