a
" alt="b">
" alt="b">

23 NİSAN KOSOVA TÜRKLERİ MİLLİ BAYRAMI DOLAYISIYLA RESEPSİYON DÜZENLENDİ

Prizren’de, 23 Nisan Kosova Türkleri Milli Bayramı dolayısıyla resepsiyon düzenlendi.

Kosovalı Türklerin en önemli milli bayramı olan bu günde, Kosova Bölgesel Kalkınma Bakanı ve Kosova Demokratik Türk Partisi (KDTP) Genel Başkanı Fikrim Damka’nın ev sahipliğinde düzenlenen resepsiyona, Kosova Başbakanı Albin Kurti, Türkiye’nin Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Avrupa Birliği (AB) Başkanı Büyükelçi Mehmet Kemal Bozay, Türkiye’nin Priştine Büyükelçisi Sabri Tunç Angılı’nın yanı sıra bakanlar, Türk kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, milletvekilleri, belediye başkanları ve vatandaşlar katıldı.

İki ülkenin milli marşlarının okunmasıyla başlayan törende konuşan Başbakan Kurti, Kosova’daki Türk toplumunun, ülkenin zengin sosyal ve kültürel mozaiğinin ayrılmaz bir parçası olduğunu söyledi.

Kurti, Kosova’nın çok dillilik geleneğinden gurur duyduğunu belirterek, “Kosova’daki Türk toplumu, modern tarihimizde önemli bir rol oynamıştır. Cumhuriyetimizin kurumlarında, Türk toplum temsilcileriyle bir arada daha iyi bir Kosova ve daha yüksek refah için katkıda bulunuyoruz. Kosova’daki Türk toplumu ve Türkiye’deki Arnavut toplumu, iki ülke arasında güçlü bir köprüdür.” ifadelerini kullandı.

“Türkiye, Kosova’da istikrar, refah, barış ve kardeşliğe katkı sağlamaya devam edecek”

Dışişleri Bakan Yardımcısı Bozay da konuşmasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun tebrik ve selamlarını iletti.

Türkiye’nin tüm kurumları ile Kosova’nın her alanda kalkınmasına destek vermeye devam edeceğini vurgulayan Bozay, “Bağımsızlığının üzerinden henüz 15 yıl geçmesine rağmen Kosova, Balkanlar’ın kalbinde sağlam bir demokrasi ve büyüyen bir ekonomi olarak ortaya çıktı. Çok dilli ve kültürlü Kosova demokrasisinin daha da güçlenmesinde Türk toplumunun önemli rol oynamaya devam edeceğine inanıyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türkiye, her zaman Kosova’da istikrar, refah, barış ve kardeşliğe katkı sağlamaya devam edecektir.” diye konuştu.

Türkiye’de 6 Şubat’ta yaşanan deprem felaketi nedeniyle Kosovalıların gösterdiği dayanışmaya işaret eden Bozay, şöyle devam etti:

“Biz Kosovalılar gibi, zor günümüzde yanımızda olanları unutmayız. Kosova’daki Türkleri, bütün Kosovalıları bizim zor günümüzde yanımızda oldukları için saygıyla selamlıyorum, şükranlarımı sunuyorum. Ülkede yas ilan etmeniz bütün halkımızın kalbini kazanmanıza sebep oldu. Yanımızda hissettik sizi. Deprem felaketi nedeniyle Türkiye ile birlikte kalbinizin attığını gördük.”

“Toplum olarak vereceğimiz en önemli sınav, nüfus sayımları olacak”

KDTP Genel Başkanı Damka da toplumların temsil edilmesinde ve gücünde en önemli etkenlerden birinin sahip olduğu nüfus sayısı olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

“Önümüzdeki dönemde, toplum olarak vereceğimiz en önemli sınav da nüfus sayımları olacaktır. Değerlerimize sahip çıkmak, geleceğimize umutla bakabilmek adına yapacağımız tüm çalışmalarda hepimize ciddi sorumluluklar düşüyor. Unutmayalım ki Balkanlar’daki Türk toplulukları, ülkesiyle uyum içerisinde kucaklayıcı ve yapıcı bir toplumsal çizgiden asla çıkmamıştır. Bunu ülkemizde yeniden ispat etmek bizim elimizde olacaktır.”

/AA/

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

TÜRKİYE DIŞİŞLERİ BAKAN YARDIMCISI BOZAY, PRİZREN VE MAMUŞA’YI ZİYARET ETTİ

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............