a
" alt="b">
" alt="b">

“BAHAR” DERGİSİ 5 YAŞINDA

 

Priştine öğrencilerinin uğrak yeri “Bahar” Kültür Merkezi’nde “Bahar”  dergisinin  5’inci yıldönümünü kutladı. Türkçe’nin yaşamasında önemi katkıları geçtiği belirtilen kutlamada, Kosova Kamu Yönetim Bakanı Mahir Yağcılar, Türkiye’nin Priştine Büyükelçisi Songül Ozan, Kosova Ticaret ve Sanayi Bakan Yardımcısı Cüneyd Ustaibo, milletvekili Fikrim Damka, Kosova Anayasa mahkemesi Üyesi Altay Suroy, Priştine Yunus Emre Türk Kültür Merkezi Müdürü İsmet Biner, EULEX bünyesinde Kosova’da görev yapan Türk Polis Kontenjan Başkan Yardımcısı Bekir Macit, Fliloloji Fakültesi Türk Dili Edebiyatı Kürsüsü Başkanı İrfan Morina, dernek başkanları, öğretmenler ile öğrenciler hazır bulundu. Kültür Merkezi Başkanı İsa Sülçevsi ‘nın tüm katılımcıları selamlamasının ardından “Bahar” drgesiyle  ilgili sinevizyon sunumu yapıldı. Ardından kutlamada konuşan Türkiye’nin Priştine Büyükelçisi Songül Ozan, katılım bakımından güzel bir tablonun oluştuğu örnek bir dernekte bulunduklarını belirtti. Türkçe’nin bu merkezde kalıcı bir dil halinde yüzyıllarca yaşamasına ve çocukların eğitimine, katkıları ve emekleriyle destekte bulunan ve bulunmaya devam edecek olan bir dernekte bulunmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Büyükelçi Ozan, “okumak kadar dünyada insanı geliştirici, dünyayı geliştirici, doğayı geliştirici hiç bir şey yok. Onun için illah okumuk diyoruz. Okumanın önemini insanlar büyüyünce daha iyi anlıyor. Ama zamanda geçmiş oluyor. Onun için çocuklar bu zamanı iyi değerlendirin. Kişiliğinizi daha da geliştirin, geleceğinizi daha iyi kurun. Okuma alışkanlığı insanların, toplumların gelişmesi için en önemli temel unsurlardan biridir” şeklinde konuştu. Kosova Kamu Yönetim Bakanı Mahir Yağcılar kutlama töreninde yaptığı konuşmada, Kosova Türk toplumu olarak teşvik edici bir rekabet içinde bulunmanın, çocuklarımız ve gençlerimize özgüvemn sağladığını belirtti. “Hem dernek olarak hem de dergi olarak “Bahar” Derneği’nin çocuklarımıza özgüven sağlanmasında 5 yıl içinde önemli katkılarda bulundu” ifadesini kullanan Bakan Yağcılar, dernek çerçevesinde yapılan yarışmaların değerli öğrencilerimizin rekabet içinde özgüven oluşturmakta önemli başarılar gösterdiğini kaydetti.

Konuşmaların ardından “ Bahar” Kültür Merkezi’nin geleneksel okuma yarışmasında derece kazananlar aödüller verildi. Birinciliğe layik görülen Cennet Gülderen, Büyükelçi Songül Ozan’in elinden fotoğraf makinesi alırken, ikinciliği kazanan Narin Hacikurteş’e bisiklet ödülünüğ bakan mahir yağcılar verdi. Üçüncülüğü elde eden Tolga Beyoğlu’na da Yunus Emre Kültür Merkezi Müdürü İsmet Biner tarafından verilen müzik çalar ödülüne kayik görüldü.

İsmet Biner 5’inci yılın anısına “Bahar” Kültür Merkezi’ne ebru tablosunu hediye etti.

Okuma yarışmasında ilk 10’na giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

5’inci yıl pastasının kesildiği törende Priştine’nin emektar öğrtmenlerinden Şükrü Zeynullah’ın kkutlama mesajı okundu.

Ebru Jılta ve Ceya Safçı’nın gitar eşliğinde müzik dinletisi vardı.

Mütevazi koktey verildiği kutlamada bir açıklama yapan Kültür Merkezi başkanı İsa Sülçevsi, 5 yıl önce 2007 yılının Nisan ayında Bahar dergisini çıkararak faaliyete başladıklarını, akabinde “Bahar” kültür merkezini açtıklarını belirtti. “Bahar” Kültür Merkezi’^nin başlıca amacının Priştine’de Türkçe eğitim gören çocuklara, okul dışı faaliyetlerine katkıda bulunmaktır. Kütüphanezimiz var. Öğrenciler kütüphaneden yararlanabiliyorlar. Onun dışında çeşitli kurslar düzenliyoruz. Çeşitli sosyal etkinliklermiz var” şeklinde konuşan Sulçevsi, “çocuklarımnıza okula gitmeden önce ya da okuldan çıktıktan sonra bulaşabilecekleri güvenli ve güzel bir ortam sunmaktır ifadesini kullandı./kosovaport/

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Sıradaki haber:

LİMAJ’A BERAAT KARARI

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............