a
" alt="b">
" alt="b">

‘BEST OF RUMELİ’ ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

“Onur Ödülü”ne Kenan Şahinler ile tarihçi yazar İlber Ortaylı değer görüldü.

Rumeli Balkan Dernekleri Federasyonunca düzenlenen “Best Of Rumeli”ödülleri sahiplerini buldu.

Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda (CRR), sunuculuğunu Suzan Kardeş ve Yusuf Emin’in yaptığı törende, 16 isme özel tasarlanan Atatürk heykelleri takdim edildi.

Dernek Başkanı Kamuran Atakan, törenden önce AA muhabirine yaptığı açıklamada, “Bu akşam bizim, Türkiye’de yaşayan 30 milyon Rumelilinin bir nevi sınav akşamı gibi. Biz Türkiye’nin dışına taşmış başarıların ödüllerini bu akşam kendilerine takdim edeceğiz. Onlarla gurur duyuyoruz.” dedi.

15 kategoride ödül verildi

Bu yılki “Best Of Rumeli” kapsamında “Onur Ödülü”ne Kenan Şahinler ile tarihçi yazar İlber Ortaylı değer görüldü. Ortaylı, sahnede yaptığı konuşmada, ödülü almaktan dolayı şeref duyduğunu ifade ederek, “Balkanlar bir imparatorluğun parçası olmaktan çok, bizim kaybolan vatanımızdır. Rumeli kıtası içimizde yaşamazsa, bu memleketin kültürü inkişaf edemez.” diye konuştu.

“En İyi Kadın Sanatçı” ödülünü Zara’nın, “En İyi Erkek Sanatçı” ödülünü Gökhan Tepe’nin aldığı törende, İvana Sert ise “En İyi Modacı” seçildi.

“En İyi Rumeli Müziği Yapan Erkek Sanatçı” ödülü Rumeli Ekrem’e, “En İyi Rumeli Müziği Yapan Kadın Sanatçı” ödülü ise Gamze Matracı’ya verildi.

Yönetmen Mustafa Uslu “Çiçero” filmiyle “En İyi Film” ödülünü, Çağan Irmak “En İyi Senarist Yazar”, İlker Ayrık “En İyi Televizyon Programcısı” ödülünü aldı.

“En İyi Kadın Oyuncu” ödülüne bu yıl Birce Akalay değer görülürken “En İyi Duayen Sanatçı” ödülüne Havva Karakaş değer bulundu.

Törende ayrıca, “En İyi Akademisyen” kategorisinde Prof. Dr. Celal Şengör, “En İyi Gazeteci” kategorisinde Hulki Cevizoğlu, “En İyi Çıkış Yapan Rumelili Genç Sanatçı” kategorisinde Rumeli Yakup ve “En İyi Sosyal Medya Fenomeni” kategorisinde Rumeli Sofrası ödül aldı./AA/

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

TÜRK SANATÇILARA ARNAVUTLUK’TAKİ OPERA FESTİVALİ’NDEN ÖDÜL

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............