a
" alt="b">
" alt="b">

KTTO KURULUŞ YILDÖNÜMÜNÜ KUTLADI

Kosova Türkiye Ticaret Odası (KTTO)  kuruluşunun 13. Yıldönümünü Emerald Otelde verilen bir resepsiyonla kutladı. Odanın seçimli genel kurul toplantısı da yapılarak Başkanlığa tekrar BKT’den Abdurrahman Balkız seçildi.

Kosova Türkiye Ticaret Odası (KTTO) kuruluşunun 13. Yıldönümünü kutladı. Emerald Otelde düzenlenen törende Oda Başkanı Abdurrahman Balkız, Kosova’nın yatırım yapmak için cazip bir ülke olduğunu dile getirdi. Balkız, Türk iş insanlarının Kosova’ya yaklaşık 400 Milyon € yatırım yaptığını ve 10 bin kadar Kosovalıya istihdam sağladığını söyledi. Balkız, Kosova’da yatırım ortamının daha cazip hale gelmesi için hükümetlerin giriştiği reform taahhütlerinin gerçekleşmesi gerektiğini ifade etti.  Balkız  “Hukukun üstünlüğü konusunda taahhüt edilen reformların tamamlanmasını memnuniyetle bekliyoruz. Bunun başında, alanında uzman bir kadro ile Ticaret Mahkemesinin kurulması gelmektedir.  Kosova’nın e-devlet projesini ve hizmetleri dijitalleştirmesini memnuniyetle takip ettik. Bunun devamının getirilmesini arzu ederiz. Bu konuda ihtiyaç halinde önemli tecrübelere sahip Türk firmalarından da destek sağlama imkanı değerlendirilebilir.  Kosova’nın merkezileşmiş bir teşvik uygulaması olması gerektiğini düşünmekteyiz. Bu konuda da Türkiye’nin tecrübeleri paylaşılabilir. Oda olarak elimizden gelen desteği sağlamaya hazırız” diye konuştu.

Odanın Onursal Başkanı ve Türkiye’nin Priştine Büyükelçisi Çağrı Sakar ise KTTO’nun Türkiye ile Kosova arasında ekonomik ilişkilerin geliştirilmesine katkı sağlamasını görmekten memnuniyet duyduğunu belirtti. Büyükelçi Sakar, iki ülke arası ilişkilere değinerek Güneydoğu Avrupa İşbirliği Süreci ve Antalya Diplomasi Forumu çerçevesinde Türkiye ziyaretlerinde bulunan Kosova Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Kosova Dışişleri Bakanı Donika Gervala’nın da Türk mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüştüklerini bildirerek her iki görüşmede ticari ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesine ilişkin karşılıklı irade beyanında bulunulduğunu kaydetti. Büyükelçi Sakar ayrıca Türkiye ile Kosova arasındaki ekonomik ilişkilerin KTTO’nun da desteği ile önümüzdeki dönemde daha da gelişmesini temenni ediyorum diye konuştu. Sakar, bu ilişkilerin geliştirilmesinde Serbest Ticaret Anlaşması gibi bir mekanizmanın da olduğundan bahsederek “Kosovalı üreticileri Türkiye pazarını keşfetmeye ve Türkiye’ye daha fazla ihracat yapmaya davet ediyorum” dedi.

KTTO’nun kuruluş yıldönümü kutlamasına katılan Bölgesel Kalkınma Bakanı Fikrim Damka da KTTO’nun önemine değinerek, üyelerinin Kosova ekonomisine yapmış olduğu katkılardan dolayı teşekkür etti. Damka, Bakanlık olarak Türkiye’den ve diğer bölgelerden yatırımların gelmesi için çaba sarf ettiklerini ve bu konuda gerekli desteği vermeye hazır olduklarını bildirdi. Mevcut Türk yatırımlarının da Kosova ekonomisinde önemli bir yer tuttuğunu belirten Bakan Damka, KTTO’nun yıldönümünü de kutladı.

KTTO 1 Temmuz 2008 tarihinde Türk ve Kosovalı iş insanlarının ortak girişimiyle Priştine’de kurulmuştu. Kuruluşunun 13. Yıldönümü törenine KTTO üyelerinin yanı sıra, hükümet üyeleri, kamu kurum temsilcileri, ekonomik kuruluşlar ve özel sektör temsilcileri katıldı.

KTTO, Başkanlığa Abdurrahman Balkız’ı seçti

Kosova Türkiye Ticaret Odası (KTTO) düzenlediği seçimli olağan Genel Kurul toplantısında bir dönem için daha Başkanlığa BKT’den Abdurrahman Balkız Beyi seçti. Faaliyet ve mali raporların da onaylandığı Genel Kurul  toplantısı 30 Haziran 2021 tarihinde Emerald Otelde düzenlendi. Abdurrahman Balkız,  oy birliği ile Oda başkanlığına seçildi.  Oda Başkanı Balkız, “Gönüllü kuruluşlar, bir yandan çalışmanın diğer taraftan ise özverinin eseridir. Bu Oda için zaman ve emek ayıran her üyeye, özellikle de yönetim kurulu üyelerine teşekkür ederim” diye konuştu.

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

MİLLETVEKİLLERİ  JILTA VE KERVAN KOSOVAPORT’U ZİYARET ETTİ

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............