a
" alt="b">
" alt="b">

TOPLULUKLAR İÇİN NÜFUS SAYIMI BİR HAFTALIK GECİKMENİN ARDINDAN BAŞLADI

Kosova’da 5 Nisan tarihinde başlayan ve 17 Mayıs tarihine kadar sürecek olan nüfus sayımı, Prizren ve Mamuşa’daki Türk sayım memurlarına tablet cihazlarının geç teslim edilmesi sonucu bir haftalık bir gecikmeyle başlamış oldu.

Prizren yanı sıra Mamuşa’daki Türk sayım memurlarına yaklaşık 1 haftalık bir gecikmeyle tablet cihazların teslim edilmesi ardından, bu iki bölge de de Türk sayım memurları saha çalışmalarına başlamış oldular. Konuya ilşkin sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunan Mamuşa Belediye Başkanı Abdülhadi Krasniç, “Kosova İstatistik Kurumu’dan (ASK) kaynaklı gecikme nedeniyle Mamuşamızda nüfus sayımları 5 Nisan’da başlayamamıştır. Eksikliklerin giderilmesiyle birlikte  11 Nisan itibaren seçilen kayıt memurlarına ve denetleme memurlarına tablet ve diz üstü bilgisayarların dağıtımı yapıldı. ASK tarafından belirlenen haritaların incelenmesi ve diğer malzemelerin dağıtımını yaptıktan sonra kayıt memurları ve denetleme memurları ile Belediye Komisyonu olarak nüfus sayımları hakkında istişareler gerçekleştirdik. Tüm halkımızı nüfus kayıtlarını yapmalarını ve kayıtsız vatandaşımız kalmaması için uyarıyorum. Çünkü Mamuşa olarak bizler için nüfus sayımları hayati önem teşkil etmektedir. Türk yazıl, Türk sayıl!’ ifadelerini kullandı.

Prizren Belediyesi’de Meclis Başkan Vekili Sencar Karamuço da bir paylaşım yaparak, Türk toplumuna mensup sayım memurlarının  çalışmalarına başladıklarını yazdı.

Karamuço şu ifadelere yer verdi:

“Prizren genelinde Türk toplumuna mensup sayım memurları aktif olarak çalışmalarına başlamış bulunmaktadırlar. Anayasal ve yasal haklarınız çerçevesinde sayım mülakatlarını kendi anadilinizde yapılabilme hakkınızı dikkate alarak, sayım sürecinin Türkçe olarak yapılması talebinde bulunmayı unutmayınız. Çünkü bu süreç, Türk toplumunun geleceği açısından büyük bir önem arz ettiği gibi kimliğimizin, dilimizin, kültürümüzün yaşatılması ve yüceltilmesi için de kilit bir özellik taşımaktadır. Süreçle ilgili yaşanabilecek olan her türlü sorun ve aksamlarla ilgili belediye sayım komisyon üyeleri başta olmak üzere sayım gözetmenleri ve saymanlarımıza ulaşmaya çalışın.”

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

AGİT BAŞKANI İAN BORG KOSOVA’DA

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............