a
" alt="b">
" alt="b">

ULUSLARARASI DOKUFEST FİLM VE BELGESEL FESTİVALİ BAŞLADI

Kosova’nın açık hava müzesi konumundaki  Prizren’de  bu yıl 13’üncüsü düzenlenen ‘Uluslararası Dokufest Film ve Belgesel Festivali’, Cumhurbaşkanı Atifete Jahjaga ve dünyanın birçok bölgesinden yönetmen ve sinemaseverin katılımıyla başladı.

Toplam 67 ülkeden 247 kısa film ve belgeselin gösterileceği 16 Ağustos’ta başlayan festival, 24 Ağustos’a kadar devam edecek.Festivale, çok sayıda ülkeden yönetmen katıldı. Balkanlar’da önemli yer edinen festivalin uluslararası festivaller arasında büyük itibar gördüğü ve bu yıl 2 bine yakın kısa film ve belgesel için başvuru yapıldığı bunlar arasından 247 filmin aday olarak yarıştığı açıklandı.

Prizren’in tanıtımı açısından büyük öneme sahip festival için başta tarihi kale olmak üzere 8 sinemada film ve belgeseller seyircisiyle buluşuyor.

Türkiye’den 4 kısa film ve belgesel yer alıyor. Türk filimler ve belgeseller arasında; Köken Ergun’un yönetmenliğini yaptığı ‘Aşure’, Nigol Bezjian’ın yönetmenliğini yaptığı Türkiye- Lübnan ortak yapımı ‘Ayaklarımı İstanbul’da Bıraktım’, Şirin Bahar Demirel’in yönetmenliğini yaptığı Gezi olaylarını anlatan ‘Leviathan’la Yaşamak’ ve Uğur Egemen İres’in yönetmenliğini yaptığı ‘Ruhun Saf Hali’ filmleri yer alıyor.

Dokufest Filim ve Belgesel Festivali Yöneticisi Erol Biliban, festivalin dünya çapında önemli festivaller arasına girdiğini ve her geçen yıl yoğun ilgi gördüğünü söyledi.

IŞİD ÖNLEMLERİ

Dünyanın birçok ülkesinden binlerce yabancı uyruklu kişi Uluslararası Dokufest Filim ve Belgesel Festivali’ne katılmak için Kosova’ya geliyor. Dokufest’in başlamasından bir hafta önce Prizren Polisi IŞİD üyesi olduğu ileri sürülen çok sayıda kişiyi gözaltına almıştı. IŞİD üyesi olduğu ileri sürülen zanlıların açılış gecesi olaylar çıkarılacağı ileri sürülmüştü. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Prizren Bölgesi Müdürü Binbaşı Necmi Krasniçi, Prizren Polisi olarak tüm güvenlik önlemlerinin alındığını söyledi. Krasniçi, Prizren’de bulunan misafirlerin her hangi bir tehlike ile karşılaşmamaları için önlem aldıklarını ifade etti. /E. Tabak/

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

18 AĞUSTOS 2014 PAZARTESİ GÜNDEMİ

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............